vrijdag 11 november 2011

Rikki en Anni

De kamishibai (een Japanse vertelvorm) heeft zijn intrede gemaakt in onze klas. Het verhaal van 'Rikki en Anni' werd hierbij verteld, waarbij Rikki heel graag Anni's vriendje wil zijn maar niet goed weet hoe hij zich moet gedragen en hij te verlegen is om de vriendschap aan te vragen. Uiteindelijk vraagt hij het dan toch en geeft hij haar een wortelketting, omdat hij haar zo leuk, lief en schattig vindt. 

In de klas hebben we ook een wortelketting gemaakt voor iemand die we ook heel lief, leuk,... vinden.We kleurden ook een tekening van 'Rikki en Anni' in, die we dan later ook als cadeau wilden inpakken.

We vertelden natuurlijk ook heel wat over onze belevenissen tijdens de herfstvakantie. Zo was Mohamed-Amine naar het circus geweest. Op deze foto laat hij trots een foto zien waar hij, zijn zus Marwa en zijn mama naast een olifant staan. 

We speelden een leuk Rikki-gezelschapsspel.Ook de luisterhoek maakte zijn intrede in de klas. Nu kunnen we het verhaal ook zelf beluisteren en tegelijk naar de prentjes kijken in het boek. 
 

Niet alleen konijnen eten graag wortels. Ook wij lusten dat graag. De meester had een massa zoete wortels meegebracht. Maar waren er wel genoeg wortels voor iedereen? Nee, oei.. hoe konden we dat oplossen?

We speelden het verhaal ook na in de poppenkast.

We pakten alle wortelkettingen en de tekeningen in.En dan was het donderdag, openklasdag! Er was een grote opkomst van mama's en papa's, waarvoor dank! Er waren zelf meer ouders dan kinderen in onze klas.
Ons cadeautje (de wortelketting met tekening) hebben we na afloop van de openklasdag aan onze mama en papa gegeven.
Met onze mama en/of papa maakten we een 'Rikki en Anni-boekje'...

 ...knutselden we een masker...
...speelden we een Rikki-memory-spel

...speelden we het Rikki-gezelschapsspel...

...luisterden we naar het verhaal...

 ...en speelden we samen een spel op de computer...


In de namiddag kregen we bezoek van de derde kleuterklas. Samen leerden we het lied aan dat we met alle kinderen van de vierwindenschool en ├ęcole St-Ursule zullen zingen voor het gemeentehuis. We willen aan de burgemeester duidelijk maken dat we propere straten willen, een veiliger klimaat,... 
De 'mars door Molenbeek' doen we op vrijdag 18 november. We vertrekken om 8u45 en stappen van onze school naar het gemeentehuis. Alle ouders, grootouders, vrienden,... zijn ook van harte welkom!!

1 opmerking:

  1. Wat leuke gezelschapsspelletjes!
    Zou je het spelletje van 'rikki en zijn vriendjes' en 'rikki en anni' willen doorsturen naar claus.elien@hotmail.com?
    Dit zou heel fijn zijn.
    Alvast bedankt.

    BeantwoordenVerwijderen