zondag 2 oktober 2011

De mooiste vis van de zee (helpt een ander) (deel 2)

Een nieuwe week en een nieuw verhaal. In het prentenboek 'de mooiste vis van de zee helpt een ander' is de vriendenkring van regenboog uitgebreid. Een klein visje dat verdwaald was vroeg om zich bij regenboog en zijn vrienden te mogen vervoegen.  Een haai kwam hierbij roer in het eten gooien en gelukkig was er stekelvis die stoer genoeg was om met de haai te vechten en redde zo het kleine visje.
Het thema 'mekaar helpen' stond hierbij centraal. 

In de waterbak hebben we met een hengel visjes gevangen. Onderaan de visjes bevonden zich een aantal stippen. Wie de meeste stippen op zijn vis had was de winnaar.Wij durven al vooraan naast de meester ons nieuwe liedje te zingen.


Yasser had veel zin in muziek. Hij had zelfs zijn eigen gitaar meegebracht.

We hebben zelf een haai getekend met zijn gevaarlijke scherpe tanden. We moesten hierbij de punten met elkaar verbinden.


Met lego bouwden we ons eigen aquarium.

Deze week werd het keuzebord voor het eerst gebruikt. 

Met juf Celine speelden we onder andere memory.

Kijk meester, we kunnen het spel al spelen zonder begeleiding en zonder vals te spelen :-)

We zijn hier heel geconcentreerd omdat we een spel aan het spelen zijn in de kring. 

Talha had een werkboek meegebracht rond vissen. Hij toont het vol trots aan de kinderen van de klas en legt uit wat je moet doen. 


Welke voorwerpen blijven drijven en welke zinken. We probeerden het eerst te voorspellen alvorens de voorwerpen op het water te leggen.

Later  deden we hetzelfde, maar dan in de waterbak. 

 De poppenhoek kreeg een grote schoonmaakbeurt. Een emmer gevuld met water, sponsjes, vodden en handdoeken in de aanslag kon het kuiswerk beginnen.
De stekelvis die uiteindelijk de redder was in het verhaal hebben we ook geknutseld. De afwerking was het verven van de stekelvis met onze vingers.Wat nog niet is verteld en toch wel belangrijk om weten; de stekelvis was in het begin helemaal geen held. Toen het kleine visje vroeg om zich bij regenboog en zijn vrienden te mogen vervoegen, werd dat door de stekelvis verboden, waardoor het kleine visje zich heel eenzaam en verdrietig voelde. 
We luisterden naar verschillende muziekfragmenten en we verwoordden of we ons verdrietig of net vrolijk voelden bij de muziek.


 Donderdag vierden we de vierde verjaardag van Mark met een zelfgemaakte cake,

een liedje,

het uitblazen van de kaarsen,

vuurwerk,


en uit de verjaardagsdoos koos Mark een zonnebril als cadeau.

Het was een stralende dag op Marks verjaardag. Daarom zijn we in de namiddag samen met de derde kleuterklas in het Bonnevie-park gaan spelen. Dolle pret!Onze ster van de week (Momina) was helemaal in haar nopjes!

Op grote vellen blauw papier schilderden we vissen, haaien, inktvissen,... met behulp van sjablonen.

 We knipten papieren vissen in stukken en puzzelden de stukken weer aan elkaar en kleefden deze op een ander blad.

We kleurden de mooiste vis van de zee in volgens een letterlegende. 

Op het einde van de week speelde we, zoals de week voordien, het verhaal na in de vorm van een toneel. Het was weer een groot succes!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten